Vi söker en Affärschef med ambitioner för Mark- och Anläggningsuppdrag

 

Är du en naturlig ledare som kombinerar tekniskt kunnande med ett utpräglat affärssinne? Kännetecknas ditt arbete av yrkesstolthet, hög kvalitet och kundens bästa i fokus?
Då kanske du är redo att axla rollen som affärschef i ett välskött mark- och anläggningsföretag för att sedan ta över som VD när företagets nuvarande VD och grundare går i pension.

 

Som VD för JE Mark kommer du att ha det övergripande ansvaret för att leda och utveckla en väletablerad verksamhet med en 20-årig historia. Verksamheten kännetecknas av ett tydligt kundfokus och en hög grad av delaktighet och lojalitet hos företagets ca 40 medarbetare. Företaget har sin bas i Vallentuna men projekten genomförs över hela Storstockholm. År 2017 förvärvades JE Mark av Green Landscaping och ingår därmed i en rikstäckande, börsnoterad koncern.

 

Tjänstens innehåll

 

Med hjälp av kalkylansvarig, projektledare och arbetsledare är du ytterst ansvarig för planering, genomförande och uppföljning av anläggningsprojekt. Projekten varierar i storlek och omfattning och kan bland annat innebära finplanering och anläggning av parkmark, ombyggnad av utemiljö i bostadsområde eller dränering av husgrund. Bland kunderna märks kommuner, institutioner, byggbolag, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag. En central del i arbetsuppgifterna består i att värdera och se affärsmöjligheter i aktuella upphandlingar. Vidare ansvarar du, med hjälp av företagets ekonomifunktion, för att följa upp och säkerställa god lönsamhet i pågående projekt med hjälp av systemen Byggsamordnaren och Visma Compact. I rollen har du många kontaktytor såväl internt och inom koncernen som med befintliga och potentiella kunder. Du förbereder, genomför och utvärderar affärsgenomgångar, anbudspresentationer och driftmöten. Du ansvarar också för miljö- och arbetsmiljöfrågor. Du ingår i ledningsgruppen för Greenkoncernens Region Öst tillsammans med Regionchef och VD i övriga dotterbolag och rapporterar till CFO och Koncernchef.

 

Vem är du?

 

Vi söker dig som är en naturlig ledare och som finner det motiverande att leda, delegera och coacha dina medarbetare till att arbeta mot gemensamma mål. Du växlar vant mellan ett strategiskt ”helikopterperspektiv” och ett operativt engagemang i verksamheten. Du kan hantera ett stundtals högt tempo genom att prioritera och strukturera såväl ditt eget som andras arbete. En god kommunikativ förmåga tillsammans med ett analytiskt arbetssätt gör dig framgångsrik såväl i kontakter med kunder som med medarbetare. Du har flerårig erfarenhet av ledande funktioner i entreprenadföretag och är väl förtrogen med anläggningsbranschens juridik, ekonomi och upphandlingsförfarande. Kanske arbetar du idag som projektchef, arbetschef eller senior platschef och känner dig nu redo att ta ett helhetsansvar för en verksamhet fullt ut? Du har troligen en teknisk utbildning i grunden, men det viktigaste är att du brinner för att utveckla verksamheter och personal. Från tidigare roller kan du uppvisa goda resultat avseende kvalitet och lönsamhet. Självklart har du god datavana och B-körkort.

 

Om detta stämmer in på dig så vill vi uppmuntra dig att inkomma med en ansökan senast den 27 januari.

 

I denna rekrytering samarbetar vi med Essence HR. Frågor besvaras av ansvarig rekryteringskonsult Helena Bombas Holmström 070-7950350 mejl: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.